Teleshop телефон за поръчки
0 Кошницата е празна

Шницел по Виенски

27.09.2013

Виенският шницел е такъв – емблематичен, вкусен и задължително красиво поднесен.

 Необходими продукти:

- 4 телешки шницела ( от шол, около 500 гр.)
- 2 яйца
- 2 с.л. брашно
- 100 гр. галета
- Прясно изцеден лимонов сок / 1 лимон /
- Черен пипер /смлян/
- Зехтин / олио / за пържене.

 

За украса:
- Лимон
- Стръгчета магданоз
- Домати и краве масло


Начин на приготвяне:

- Телешките щницели (от шол) се начукват с дървен чук докато се изстънят. С остър нож се правят нарези, така че да се получи решетка;

- Натрийте ги с лимоновия сок и черен пипер на вкус;

- Панирайте ги в брашно, разбити яйца и галета;

- Изпържете ги в сгорещено олио / зехтин / до златисто от двете страни.

При поднасянето се поставят върху изпържени картофки, украсяват се с парченца лимон и стрък магданоз. Домата /среден на размер /, се срязва през половината. Направете домата на розичка и върху него можете да сложите и парченце краве масло.

Идея: По този начин може да бъде приготвен шницел и от свинско или пилешко месо.

 

Виж всички новини